Volledig scherm
© ANP

Jola Mode nieuwe eigenaar Tuunte, 19 winkels gaan dicht

WINTERSWIJK – Ze hadden zich nog niet bekend willen maken, maar Jola Mode en voormalig aandeelhouder René Rootinck zijn de nieuwe eigenaren van failliete Tuunte Fashion. Dat blijkt uit onderzoek van deze krant.

Tuunte ging begin augustus failliet maar de ruim 40 winkels zijn sindsdien tijdelijk open gebleven. Vanaf volgende week donderdag worden er onder de vlag van de nieuwe eigenaren 19 winkels toch gesloten. Daarvan zijn er zeven in de Achterhoek en Twente.

Personeel

In totaal telde Tuunte Fashion 250 medewerkers. Hoeveel er hun baan houden, is volgens Rootinck nog onbekend. Wel is duidelijk dat Tuunte afscheid neemt van vooral de ervaren en daarmee duurdere personeelsleden.

Doorstart

Rootinck was in het verleden jarenlang directeur van Tuunte Fashion en op het moment van het faillissement nog commissaris en mede-aandeelhouder van het bedrijf. Samen met de investeerders achter Jola Mode maakt hij nu een doorstart met een deel van de modeketen.

Jola

Jola richt zich met 82 winkels in Utrecht, Brabant, Zeeland en Limburg op ‘mode voor het hele gezin voor een betaalbare prijs’. Het bedrijf telt zo’n 490 medewerkers. Door de overname van Tuunte wordt het marktgebied van Jola fors uitgebreid. ,,Er wordt hiermee een sprong over de grote rivieren gemaakt. De naam Tuunte blijft overigens. Evenals het hoofdkantoor en het magazijn in Winterswijk’’, aldus Rootinck.

Winkels open

De volgende Tuunte-winkels blijven open: Aalten, Doesburg, Doetinchem, Didam, Eerbeek, Lichtenvoorde, Vorden, Glanerbrug, Enschede-Zuid, Goor, Oldenzaal, Borne, Tubbergen, Denekamp, Haaksbergen, Winterswijk, Eibergen, Raalte, Apeldoorn, 's-Heerenberg, Barneveld, Ulft, Veenendaal.

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek