Volledig scherm
Eucalypta (achtergrond) achter het voormalige postkantoor (rechts). Foto: De Gelderlander

Jongeren Winterswijk krijgen eigen plein

WINTERSWIJK - Jongerencentrum Eucalypta mag dan verdwijnen, de Winterswijkse jongeren krijgen er een plein voor terug. De gemeente trekt er 150.000 euro voor uit.

Het plein - een met hekken afgezet terrein achter het voormalige postkantoor aan de Balinkesstraat - wordt voorzien van zitelementen, een pannaveld, tafeltennistafel en een graffitimuur. Het is, benadrukken B en W van Winterswijk, beslist niet de bedoeling dat het jongerenplein een soort hangplek wordt. Om die reden zal de toegang beperkt zijn en zullen medewerkers van de stichting jongerenwerk toezicht houden.

Volgens burgemeester Thijs van Beem is uitvoerig overlegd met omwonenden, wijkagent en jongerenwerkers. Het gebied achter het voormalige postkantoor krijgt tegelijk met de aanleg van het jongerenplein een grondige herinrichting.

Na de sloop van het jongerencentrum/popzaal Eucalypta wordt een 25-tal appartementen voor bijzondere categorieën gebouwd. In studie is nog of de leegstaande gymnastiekzaal kan worden verbouwd tot vier of zes appartementen in dezelfde zorgsector. In het voormalige postkantoor is inmiddels een elftal organisaties en instellingen op het gebied van welzijn en zorg neergestreken onder de noemer WMOPlusLoket.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek