Joris Bengevoord met rode lantaarn nieuwe burgemeester van Winterswijk

VideoWINTERSWIJK - Joris Bengevoord is vrijdagmiddag geïnstalleerd als burgemeester van Winterswijk. Hij legde de eed af bij commissaris van de koning Clemens Cornielje en kreeg de ambtsketting omgehangen door loco-burgemeester en wethouder Rik Gommers.

De 32-jarige, geboren Winterswijker is als jongste burgemeester tevens eigenaar geworden van de rode lantaarn, die hij op humoristische wijze kreeg toebedeeld door zijn voorganger Ben Visser (35), burgemeester van Scherpenzeel. Visser was tot nu toe de jongste burgemeester. 'Het is inmiddels traditie dat de 'scheidend' jongste burgemeester bij de installatievergadering van zijn opvolger de Rode lantaarn overdraagt', staat op de website van het Nederlands genootschap van Burgemeesters.

Bengevoord komt thuis en daarin heeft zijn partner Arijan van Bavel, bekend als 'Adje' in een vroeger tv-programma van Paul de Leeuw, een groot aandeel gehad. Volgens Arijan voldeed Joris aan de profielschets van de beoogde burgemeester voor Winterswijk. 

Zie ook: Joris Bengevoord (32) begint burgemeesters-vlog

De nieuwe burgemeester werd niet alleen live toegesproken, er was ook een afscheidsfilmpje van de medewerkers van pretpark De Waarbeek in Hengelo, waar Bengevoord zakelijk directeur was. Mascotte Twekky verscheen zelfs op het podium van De Storm om afscheid te nemen van Bengevoord. Vervolgens zong Rutger de Vries 'voor Joris wel' het bekende voetballied 'You never walk alone''. 

Op verzoek van Arijan van Bavel zong  Wieneke Remmers eveneens voor zijn partner Joris Bengevoord. ,,Voor iemand die hier geboren en getogen is, en burgemeester wordt, kan ik alleen maar het 'Het Dorp' van Wim Sonneveld zingen.’’ 

Volledig scherm
Joris Bengevoord en commissaris van de Koning Clemens Cornielje zetten hun handtekening. © DG
Volledig scherm
Burgemeester Ben Visser van de Gelderse gemeente Scherpenzeel spreekt Bengevoord toe. © DG
Volledig scherm
Joris Bengevoord. © DG
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek