Volledig scherm
PREMIUM
Langzaam rijden en stilstaan op de A12 bij Zevenaar. © DG

Kamerleden over hoe verder met de A12: van ‘extra rijstroken’ tot ‘sneltrein’ tot ‘voorlopig niets doen’

ARNHEM/DOETINCHEM/ZEVENAAR - ,,Verbreed snelweg A12 rap met een extra rijstrook in beide richtingen”, zegt VVD-Kamerlid Remco Dijkstra. Een slecht idee, vindt collega-Kamerlid Cem Lacin van de SP: ,,Leg direct dubbelspoor van Arnhem tot Doetinchem en laat daarover een sneltrein rijden.”  

Beiden - Dijkstra van de coalitie, Lacin van de oppositie - zijn woordvoerder verkeer van hun partij en reageren op de noodkreet vanuit de Achterhoek, Liemers, Arnhem en Nijmegen om hulp, nu snelweg A12 tussen Arnhem en Duitsland volledig is dichtgeslibt. De regio wil 3 à 4 miljoen euro, om op korte termijn de mensen uit hun auto te krijgen.

,,Een extra rijstrook werkt beter dan vertrouwen op een gedragsverandering", meent Dijkstra. ,,Extra asfalt is niet de oplossing", riposteert Lacin. ,,Wel beter openbaar vervoer.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek