Het kantoor van het Waterschap Rijn en IJssel in Doetinchem.
Volledig scherm
Het kantoor van het Waterschap Rijn en IJssel in Doetinchem. © Jan Ruland van den Brink

Kantoor Waterschap Rijn en IJssel voldoet niet aan alle veiligheidsnormen

DOETINCHEM - Waterschap Rijn en IJssel gaat uit voorzorg vloeren van het hoofdkantoor in Doetinchem gedeeltelijk stutten. Uit inspecties en berekeningen blijkt dat het pand op een paar plekken niet aan de geldende normen voldoet. 

,,Dat wil niet zeggen dat deze plekken onveilig zijn; het pand heeft zich immers al negen jaar bewezen’’, zegt een woordvoerder van het waterschap. ,,Wel moeten deze plekken versterkt gaan worden.’’

Er zullen op de bewuste plaatsten onder de vloeren zogenoemde stempels geplaatst worden. Uit voorzorg moeten 46 medewerkers vanaf dinsdag tijdelijk elders werken. Als de bouwpalen geplaatst zijn, kunnen ze terug naar hun werkplekken. Daarna zal de werkelijke draagkracht van de bewuste plekken in de praktijk getest worden. ,,Vervolgens zullen we ons buigen over de structurele maatregelen die we gaan nemen’’, zegt de woordvoerder.  

Parkeergarage Eindhoven

Een ingenieursbureau voerde de bouwkundige inspectie uit nadat vorig jaar een parkeergarage bij Eindhoven Airport was ingestort. In dat gebouw waren speciale vloerplaten gebruikt. In het Doetinchemse waterschapskantoor, dat opvalt door zijn ronde vormen en glazen gevels, zijn dezelfde vloerdelen toegepast. De platen zijn niet onveilig, maar door een verkeerde bouwwijze kunnen risico's op instorten ontstaan.

Het personeel is maandagmiddag geïnformeerd over de maatregelen. Op het hoofdkantoor werken ongeveer 250 mensen.

Alles veilig

Volledig scherm
© De Gelderlander

Eerder bleek dat in de regio bij tientallen gebouwen de bewuste vloerplaten zijn gebruikt. Om die reden ging uit voorzorg het schoolgebouw Leerpark Presikhaaf in Arnhem enige dagen dicht

Voor zover bekend zijn inmiddels alle gebouwen veilig verklaard. Wel voldoet het hoofdkantoor van waterschap Rivierenland in Tiel niet aan alle normen, bleek vorige maand. Daarvoor neemt het waterschap maatregelen. Alle werknemers konden echter zonder extra maatregelen op de gebruikelijke manier aan het werk in het gebouw.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek