Volledig scherm
De totaal vernielde kerktoren.

Kerktoren Vragender stort in door noodweer

VRAGENDER - Door het noodweer is een deel van de toren van de kerk in Vragender (Achterhoek) gewaaid. Er zouden geen gewonden zijn.

De complete torenspits is 40 meter van de kerk terechtgekomen op straat. Er zijn geen gewonden gevallen, de chaos is groot.

Ook het terrein van de Zwarte Cross in het nabij gelegen Lichtenvoorde is zwaar getroffen door het noodweer. Windhozen van 100 kilometer per uur bliezen de tenten omver. Dat meldde de politie maandag.

Het noodweer trok van het zuiden van het land naar het oosten. Limburg is sinds elf uur maandagochtend getroffen door noodweer.

Onweer ging gepaard met hevige windstoten, slagregens en hagel. In Zuid-Limburg kreeg de meldkamer in korte tijd meer dan 150 meldingen binnen van onder meer wateroverlast, ondergelopen kelders, omgewaaide bomen, op auto’s gevallen bomen en takken en bomen die wegen versperren.

Volledig scherm
Opruimwerkzaamheden bij een café in Vragender. Foto: Jarco van den Brink/Meteo Consult
Volledig scherm
De ravage is groot nadat de kerktoren van Vragender is neergestort. Foto: Remco Wolterink
Volledig scherm
Kinderen bekijken de schade door het noodweer. Foto: Jarco van den Brink/Meteo Conslult
Volledig scherm
Sporen van het noodweer in Vragender. Foto: Jarco van den Brink/Meteo Consult
Volledig scherm
De gekortwiekte kerktoren van Vragender. Foto: Remco Wolterink
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek