Een Apache van defensie boven een boerderij in de Fraterwaard in Doesburg.
Volledig scherm
Een Apache van defensie boven een boerderij in de Fraterwaard in Doesburg. © Jan Ruland van den Brink

Koeien vluchten en geven minder melk door heliherrie

videoHALLE/ HENGELO - Boeren in Oost-Nederland balen flink van de helikopteroefening van defensie, die deze week is begonnen. Dieren in de stallen schrikken van het geluid en willen op de vlucht slaan. Een struikelpartij op de gladde roostervloer is daarbij zo gemaakt.

28 reacties

 • John

  4 jaar geleden
  Ik begrijp dat je het verhaal niet of nauwelijks gelezen hebt. 
 • Geraldine Vaccaro

  4 jaar geleden
  De regering bepaald hoe laag men mag vliegen
 • Geraldine Vaccaro

  4 jaar geleden
  Schandalig, daar is geen enkele reden voor. Toen de VS jaren gelden nog in Soesterberg zat kwamen die ook rakelinks over mijn moeder's huis die iedere keer  verstijfd op de bank zat. Toen ik Soesterberg belde en klaagde werd mij verteld dat the Nederlanse regering de vlieghoogte bepaald en deze in in Nederland veel lager is  dan in de VS.Dus Den Haag bellen en klagen.
 • leo

  4 jaar geleden
  Koeien op stal raken ook in paniek.En schade vergoeden gebeurt ook wel als er aantoonbare schade is, maar de ellende als je koeien met gebroken poten moet laten afmaken is vreselijk.( en niet alleen voor de boer)
 • adb

  4 jaar geleden
  Ik zou zeggen ga eens vlak boven een woonwijk hangen of een winkelcentrum. Een oorlog speelt zich ook daar af. Ik denk dat de rapen daar nog sneller gaar zijn.

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek