Volledig scherm
Het onderkomen van de familie Klynstra. © DE GELDERLANDER

Komt de nieuwste prins uit de Achterhoek? Vandaag weten we het

HUMMELO - vandaag wordt bekend of Nederland een prins rijker is. En of het Achterhoekse Hummelo bekend komt te staan als thuisbasis van Bennie Jolink én prins Carlos Hugo Roderik Sybren de Bourbon de Parme.

Die adellijke titel heeft Hugo Klynstra nu nog niet. De Hummeloër is het eerste achterkleinkind van prinses Juliana en Prins Bernhard en kleinkind van prinses Irene en de Spaanse prins Carlos Hugo de Bourbon de Parme. De zoon van de twee laatstgenoemden, prins Carlos, werd op zijn 26ste vader van Hugo. Prins Carlos en moeder Brigitte Klynstra hadden geen relatie. Vanaf het begin was duidelijk dat Brigitte haar zoon alleen zou gaan opvoeden. Dat deed ze in Hummelo op de grens van het landgoed van haar stiefvader. 

Finale

Volledig scherm
Hugo Klynstra in 2012. © Andre Evers

Toen Hugo meerderjarig werd, wilde hij geen Klynstra meer heten, maar de adellijke titel De Bourbon de Parme dragen. Zijn vader maakte hier bezwaar tegen. Vooralsnog zonder succes. Woensdag is bij de Raad van State het finale oordeel.

In Hummelo kunnen ze slechts gissen naar de reden waarom Hugo (21) aast op de adellijke titel. Het is ook niet iemand die zich veel laat zien. Bij de Raad van State is geen andere informatie bekend dan dat hij nog bij zijn moeder in het buitengebied van Hummelo woont. 

Op basisschool De Bongerd in het nabijgelegen Hoog-Keppel werd Hugo als een normaal kind behandeld. ,,Er waren dagen bij dat de pers aan de poort stond, maar die heb ik nooit toegelaten'', zegt oud-schoolhoofd Henny Dokter. Hij omschrijft Hugo als ‘een gewone leerling die voor anderen misschien een speciale status had’. 

Kermis

Frans Janssen, die inmiddels geen eigenaar maar medewerker is van Spar, ziet Hugo en zijn moeder amper meer. ,,Ik zie ze nog weleens lopen met de honden. En, ik denk een paar jaar geleden, was Hugo op festival Mañana Mañana.  Vroeger zag Janssen het toen nog kleine ventje tijdens de kermis. ,,De prijsuitreiking van het vogelschieten en vogelknuppelen is altijd op het landgoed. Dan houdt de graaf een toespraak waarbij zijn familie ook aanwezig is. Hugo en zijn moeder ontbreken al een tijdje.''

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek