Een vrouw met een ballon gevuld met lachgas aan haar mond.
Volledig scherm
PREMIUM
Een vrouw met een ballon gevuld met lachgas aan haar mond. © ANP

Lachgas verboden tijdens Volksfeest Winterswijk, ook Doetinchem wil verbod bij evenementen

Bezoekers van het Volksfeest in Winterswijk, eind augustus, mogen geen lachgas gebruiken. Burgemeester Joris Bengevoord heeft een verbod laten opnemen in de vergunning voor het feest. Ook Doetinchem vraagt evenementen om een verbod op bezit en gebruik van lachgas in de huisregels te zetten.

8 reacties

 • Lezeres

  4 jaar geleden
  Legale middelen zijn zeker wel te verbieden, in het kader van gezondheid en welzijn heeft de burgemeester deze optie.
 • Sprekkert

  4 jaar geleden
  Dat is al verboden in het openbaar...
 • Sprekkert

  4 jaar geleden
  De enige die zich diep moet schamen is de moraalridder die van achter zijn toetsenbord lekker anoniem is en denkt het beter te weten. Bengevoord signaleert een probleem en pakt dat aan voor zover dat binnen zijn macht ligt. Dikke prima!
 • stopSymboolpolitiek

  4 jaar geleden
  Au, gaan nu ook GroenLinks burgemeesters de weg van de symboolpolitiek bewandelen? Het feestterrein kan het in de huisregels zetten, inderdaad, waarna verwijdering van het terrein als ultieme maatregel kan volgen. Dat was het dan ook, al zetten ze het in de APV. Legale middelen zijn niet te verbieden. Burgemeester Bengevoord moet zich heel diep schamen voor zulke goedkope vrijheidsbeperkende en illegale onzin. Nog nooit lachgas gebruikt, maar heb eigenlijk zin om  pontificaal in Winterswijk te gaan gebruiken op de openbare weg. Geen rechter die een eventuele bekeuring laat staan.
 • Piet Mondriaan

  4 jaar geleden
  Omdat hij daar minpunten bij het grote publiek mee scores e  de gemiddelde Winterswijker geen gebrek heeft aan een schonere wereld, maar lekker voor zichzelf wil blijven leven