Volledig scherm
© ANP

Landelijke KPN-storing is verholpen

DOETINCHEM - KPN kampte sinds vanochtend 8.00 uur met een landelijke internetstoring, maar dat is nu grotendeels voorbij. „De storing is opgelost in de systemen van KPN. We zien het internetverkeer ook weer groeien. Ik kan niet uitsluiten dat individuele klanten nog problemen hebben², meldde een woordvoerder iets na 14.30 uur.

Over de oorzaak van de storing kon de zegsman alleen melden dat het om een „technisch complex probleem” ging. Of KPN klanten een vorm van compensatie gaat aanbieden, is nog niet bekend. ,,Daar kijken we nog naar.''

De website van het telecombedrijf lag er vanmorgen ook uit. Televisie kijken is wel mogelijk, meldde een woordvoerder van KPN. „We vinden het heel vervelend voor onze klanten”, aldus de woordvoerder. Het telecombedrijf liet weten klanten niet telefonisch te woord te kunnen staan wegens de enorme drukte. Op de sociale media regende het klachten.

Meldingen
De website allestoringen.nl, meldde vanochtend duizenden meldingen. Zij komen vooral van klanten uit Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Utrecht, Hilversum, Groningen, Almere, Eindhoven, Zoetermeer en Nijmegen.

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek