Volledig scherm
© DE GELDERLANDER

Langzame scooter om verkeer 'weg te jagen'

DREMPT - Een verkeersregelaar op een scooter maakt momenteel de dienst uit bij de omleiding op de N317 ter hoogte van Drempt. De scooterrijder rijdt heel rustig voor de stoet uit. De snelheid moet er namelijk uit bij de asfaltwerkzaamheden.   

Aannemer Van Gelder heeft een eigen scootertje en zet deze regelmatig in bij wegwerkzaamheden. De werkwijze: zodra de man op de scooter - in een opvallend hesje -  de parallelweg oprijdt, mag één rijrichting hem volgen. Fietsers rijden vóór de scooter uit. ,,We gebruiken de scooter niet alleen om iedereen op een veilige manier verder te helpen, ook willen we er de snelheid mee temperen", zegt Paulien Bisschop, omgevingsmanager van Van Gelder, dat momenteel werkzaamheden op de N317 uitvoert. 

'Veel tijd'

Sinds maandag staat het verkeer overdag regelmatig stil in Drempt. Eigenlijk is de N317 daar alleen nog toegankelijk voor bestemmingsverkeer en aanwonenden, maar Bisschop ziet dat ook een deel van het woon-werkverkeer nog steeds voor deze route kiest. ,,We kunnen helaas niet alles tegenhouden, maar proberen het minder aantrekkelijk te maken voor weggebruikers", vertelt Bisschop. ,,Ook daar heeft de scooter een rol in. Het kost veel tijd om langs de werkzaamheden te komen. Daar zitten mensen natuurlijk niet op te wachten." 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek