Volledig scherm
© Thinkstock

Later aansluiten op glasvezel kost 250 euro meer

AALTEN - Inwoners van het buitengebied die de komende maanden nog niet instemmen met een aansluiting op het glasvezelnetwerk krijgen later ook nog een kans. Dan geldt niet meer het aanbod van 500 euro, maar moet er 750 euro worden betaald.

Volgens de Aaltense wethouder Erik Luiten (CDA) bewijst dit lage aansluittarief dat het de opzet van de Glasvezelmaatschappij Achterhoek is om zoveel mogelijk mensen en bedrijven een aansluiting te kunnen geven.

Luiten: "Wie dit jaar niet meteen meedoet, krijgt ook daarna nog een kans. De kosten daarvoor zijn wel hoger, om mensen nu al een prikkel te geven om zo vroeg mogelijk een aansluiting te nemen."

Deelname
In de Achterhoek wordt dit voorjaar de aansluitbereidheid gepeild onder huishoudens en bedrijven. De aanleg begint in september bij minimaal 50 procent deelname.

Hulp
In totaal kunnen in het buitengebied van de 10 gemeenten 24.000 adressen op het breedbandnetwerk worden aangesloten. De provincie Gelderland is de gemeenten met een aantrekkelijke financiering te hulp geschoten omdat de aanleg met commerciële bedrijven niet is gelukt.

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek