Volledig scherm
De website Global Times besteed aandacht aan het Bloemencorso van Lichtenvoorde. © Global Times/DG

Lichtenvoordse corsoreus trekt aandacht in China

LICHTENVOORDE - Het Bloemencorso van Lichtenvoorde maakt naam in het buitenland. Het Chinese persbureau Xinhua liet foto's maken van de kleurrijke optocht en verspreidde ze via diverse websites. En dan was de Chinese reus ook nog eens de winnende wagen.

Xinhua benaderde fotograaf Rick Nederstigt om het corso vast te leggen. ,,Ik ben blij dat ze de foto's hebben meegenomen. Want de afdeling in Nederland kan ze dan wel leuk vinden, dat wil niet altijd zeggen dat ze er aan de desk in China hetzelfde over denken."

Bollenstreek

Nederstigt werkt al een jaar of vijf voor Xinhua. ,,Ze willen graag kleurrijke, typisch Nederlandse foto's. Aanvankelijk wilde ik de bloemencorso in de Bollenstreek fotograferen, maar daar was ik te laat voor. Nou woon ik sinds een tijdje in Enschede en daar zag ik borden voorbijkomen over een bloemencorso in Lichtenvoorde. Ik ben op YouTube gaan kijken en zag dat het geen klein gebeuren was."

Toeval

Op de website van Global Times, een Engelstalige krant maar bedoeld voor Chinezen, staan drie foto's van Nederstigt. Bovenaan prijkt natuurlijk de foto van de Chinese reus. Wisten die Chinezen misschien dat deze bloemencreatie zou gaan winnen? Nederstigt, lachend: ,,Voor zover ik weet is het toeval."

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek