Lid van Lochemse wielerclub verongelukt in België

FROIDCHAPELLE/LOCHEM - Langeafstandsfietser Frank Simons uit Lochem is in de nacht van vrijdag op zaterdag overleden in het Belgische Froidchapelle toen hij werd aangereden door een auto. De automobilist die hem aanreed is daarna doorgereden.

Dat meldt de Vlaamse website Het Laatste Nieuws. Het ongeval gebeurde rond 03.00 uur 's nachts. Simons deed mee aan de Transcontinental Race, een fietstocht die start in Geraardsbergen en aankomt in het Griekse Meteora. Hij was ongeveer 100 kilometer onderweg toen hij werd aangereden. De Lochemse Wieler Club de Paaschberg bevestigt zijn overlijden.

De organisatie van de Transcontinental Race zegt op haar Facebookpagina dat ze in het belang van het politieonderzoek niets kan zeggen, maar dat organisatie en deelnemers diep geschokt zijn. De tocht wordt in overleg met de familie van het slachtoffer niet afgebroken al staat het, zegt de organisatie, deelnemers vrij om te stoppen als ze dat willen. ,,We hebben van zijn vrouw begrepen dat hij zou hebben gewild dat de race zou doorgaan.’’

Volledig scherm
Foto ter illustratie © ANP

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek