De eerste grote zonneweide 'Armhoede' in Lochem.
Volledig scherm
PREMIUM
De eerste grote zonneweide 'Armhoede' in Lochem. © Arjan Gotink

Lochem stopt voorlopig met verlenen vergunningen voor grote zonneparken

Exploitanten van grote zonneparken kunnen tijdelijk niet terecht in Lochem. De gemeente wil eerst evalueren wat bij de huidige zonneparken de ervaringen zijn van betrokkenen, zoals bewoners en grondeigenaren. De aanvragen voor zonneparken Bekenschot en Ampsen gaan wel door.

Oorspronkelijk was het idee om na de eerste 100 toegekende hectare voor zonneparken het proces rondom het verlenen van vergunningen te evalueren. Na kritisch geluiden vanuit de maatschappij en gemeenteraad gebeurt dat nu al na 87 hectare. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Achter de schermen bij de GGD na drie maanden hoogspanning: ‘We zijn de chaos voorbij’
    PREMIUM

    Achter de schermen bij de GGD na drie maanden hoogspan­ning: ‘We zijn de chaos voorbij’

    De coronagolf op de Veluwe was nog maar net over zijn hoogtepunt, toen de Vion-slachterij een besmettingshaard bleek. In het oog van de storm moest de GGD Noord- en Oost-Gelderland dealen met crises binnen de crisis, terwijl het volgende megaproject voor de deur stond: massaal testen en traceren. Corona vraagt het uiterste van de GGD. ,,Heerde drukte ons met de neus op de feiten. Zo van: het gebeurt echt en het gebeurt hier.”

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek