Het trace van de Noordtak Betuweroute.
Volledig scherm
PREMIUM
Het trace van de Noordtak Betuweroute. © Marcel Kuster, foto Rolf Hensel

Lokale CDA’ers zoeken heil bij ‘afvallige’ Pieter Omtzigt in strijd tegen noordtak Betuweroute

LICHTENVOORDE - Niet hun eigen landelijke afdeling, maar een ‘afvallig’ Kamerlid schiet het CDA in Oost Gelre te hulp. Pieter Omtzigt gaat Kamervragen stellen over de Noordtak van de Betuweroute. Uitbreiding van de spoorlijn ziet de lokale CDA-fractie niet zitten.

15 reacties

 • Johann Janssen

  2 dagen geleden
  Hendrik Jan Willem@ maar het huidige machtskartel zal dit ten koste van alles gaan blokkeren, dat valt te bezien wat de mensen gaan doen als zij stemmen? De mensenmaken uit of er veranderingen gaan komen of niet maar dan moeten ze wel naar de stembus gaan en daar hun stem laten horen.
 • Hendrik Jan Willem

  2 dagen geleden
  ik hoop dat er snel nieuwe verkiezingen komen, maar het huidige machtskartel zal dit ten koste van alles gaan blokkeren, wacht op het moment dat er een hetze tegen Pieter en Caroline gaat beginnen in de talkshows van de NPO,s
 • Coen Heveling

  3 dagen geleden
  Kan Pieter niet aanhaken bij de BBB? Zijn ze bij de volgende verkiezingen op slag een gedegen concurrent voor die man met de matige herinneringen. Wat het beste tracé is, voorbij Emmerik over Duitse grond naar het Noorden. Daar wonen nog minder mensen en de grond is daar nog goedkoper ook. Allemaal win-win….
 • Mattie Veld

  3 dagen geleden
  Het landelijke CDA keert zich af van de platteland bewoners, ik ben toch benieuwd hoe het plaatselijke CDA dit voor de gemeenteraadsverkiezingen wil oplossen.
 • J. Veldhorst

  3 dagen geleden
  Bizar dit. Dat ze steun zoeken bij Omtzigt snap ik helemaal, maar het zegt ook heel veel over de zogenaamde lijntjes naar de landelijke politiek en dat dat zoveel voordelen heeft. Sterker nog, als we geen oplettende raadsleden hier hadden gehad, wisten we misschien niet eens van die motie in de tweede kamer. Als ik lid van het CDA zou zijn, zou ik daar nog eens goed over nadenken.

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek