Het trace van de Noordtak Betuweroute.
Volledig scherm
PREMIUM
Het trace van de Noordtak Betuweroute. © Marcel Kuster, foto Rolf Hensel

Lokale CDA’ers zoeken heil bij ‘afvallige’ Pieter Omtzigt in strijd tegen noordtak Betuweroute

LICHTENVOORDE - Niet hun eigen landelijke afdeling, maar een ‘afvallig’ Kamerlid schiet het CDA in Oost Gelre te hulp. Pieter Omtzigt gaat Kamervragen stellen over de Noordtak van de Betuweroute. Uitbreiding van de spoorlijn ziet de lokale CDA-fractie niet zitten.

17 reacties

 • Andre Eggerding

  2 dagen geleden
  Waarom zou alleen de Randstad opgevuld moeten worden met twee vliegvelden, windturbines,spoorwegen,snelwegen,industrie als Tata Steel,de Maasvlakte?
 • sjaak van tiel

  3 dagen geleden
  @Wilhelmus Liebrand. Dat is het nu net. De luxe randstad bepaalt. De relatief rustige Achterhoek wordt opgevuld met windmolens, industrie, extra woningbouw {de delen boven zeeniveau}. Nu weer de Noordtak. verbreding A18; Er blijven zo weinig rustige plekken over waar natuur en landschap samen gaan en waar je nog fijn op vakantie kan zonder veel herrie aan je hoofd. Nou ja, de vliegroutes van Luchthaven Almere moeten hier dus ook over vliegen. Denk eens na, moet heel Nederland volgebouwd?
 • Johann Janssen

  5 dagen geleden
  Hendrik Jan Willem@ maar het huidige machtskartel zal dit ten koste van alles gaan blokkeren, dat valt te bezien wat de mensen gaan doen als zij stemmen? De mensenmaken uit of er veranderingen gaan komen of niet maar dan moeten ze wel naar de stembus gaan en daar hun stem laten horen.
 • Hendrik Jan Willem

  5 dagen geleden
  ik hoop dat er snel nieuwe verkiezingen komen, maar het huidige machtskartel zal dit ten koste van alles gaan blokkeren, wacht op het moment dat er een hetze tegen Pieter en Caroline gaat beginnen in de talkshows van de NPO,s
 • Coen Heveling

  6 dagen geleden
  Kan Pieter niet aanhaken bij de BBB? Zijn ze bij de volgende verkiezingen op slag een gedegen concurrent voor die man met de matige herinneringen. Wat het beste tracé is, voorbij Emmerik over Duitse grond naar het Noorden. Daar wonen nog minder mensen en de grond is daar nog goedkoper ook. Allemaal win-win….

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek