De stemmen zijn geteld in de Achterhoek en de lokale partijen zijn als grote winnaar uit de bus gekomen.
Volledig scherm
De stemmen zijn geteld in de Achterhoek en de lokale partijen zijn als grote winnaar uit de bus gekomen. © Jan Ruland van den Brink

Lokale partijen grijpen de macht in de Achterhoek

DOETINCHEM/ WINTERSWIJK - De lokale partijen zegevieren in de Achterhoek. In verschillende gemeenten zijn het de grootste geworden, elders halen zij forse zetelwinsten.

7 reacties

 • J.M. Horst

  11 maanden geleden
  Één voordeel heeft de ene stem van Forum, het is geen fractie die in no time weer uit elkaar valt na een onderling conflict. Dat neemt niet weg dat van Meijeren uit Forum kan stappen.
 • Teun Dreug

  11 maanden geleden
  Hulde voor de lokale partijen in Doetinchem, de stemmers hebben een duidelijk signaal afgegeven. CDA mag wel een toontje lager gaan zingen. Hopelijk krijgen de lokale partijen ook een faire kans om in de coalitie te komen.
 • Theo Cools

  11 maanden geleden
  Dan zal de de bijdrage van van Meijeren wel beperkt blijven tot af en toe aanwezig zijn. Geen enkele steekhoudende inbreng leveren, maar wel zijn vergoeding opstrijken.
 • S. Lenkens

  11 maanden geleden
  jammer dat er zo weinig mensen zijn gaan stemmen, vooral als we nu zien hoe belangrijk het voor de democratie en onze vrijheid. maar een ander ding is wel of het landelijke-, of lokale partijen zijn men krijgt toch met de zelfde uitdagingen/problemen te maken daar verandert niets aan.
 • Johnny de Oude

  11 maanden geleden
  Extreem-Links pakt dus 1 zetel in Oost-Gelre. Gelukkig wonen er nog verstandige mensen in onze gemeente.

In samenwerking met indebuurt Doetinchem