Kleiduiven schieten. Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Kleiduiven schieten. Foto ter illustratie. © Thinkstock

Mannen uit Drempt en Velp krijgen celstraffen voor diefstal schietvereniging bij Neede

ZUTPHEN/RIETMOLEN - Voor het stelen van twee accu’s van het schietsportcentrum ‘t Weideke in Rietmolen bij Neede, zijn celstraffen uitgedeeld aan mannen uit Drempt en Velp. 

Op 2 juli 2019 zag een buurman om 08.15 uur een voor hem onbekende auto bij het centrum staan. Hij belde iemand van de schietclub. Die ging kijken en trof daar drie mannen aan. 

Hij sprak ze aan en werd vervolgens agressief en intimiderend benaderd. Na de confrontatie vertrok het drietal met de auto. Binnen bleek dat er twee accu's waren meegenomen en twintig accu's waren los gemaakt. De accu's gebruikt de schietclub voor de werpmachine bij het kleiduivenschieten. 

Derde verdachte noemde namen mededaders

De 20-jarige Velpenaar en de Dremptenaar van 22 moesten dinsdag voor de rechter tekst en uitleg komen geven, maar kwamen niet opdagen. De advocaat van de Velpenaar was er wel. De verklaring van de aangever en de verklaring van de derde verdachte waren voor de officier voldoende voor het bewijs voor de diefstal.

Deze derde verdachte, waarvan de officier niet kon zeggen of deze ook nog voor de rechter moet komen, zou tegen de politie de namen van de andere twee hebben genoemd. 

Quote

Hij heeft diverse kansen gehad maar pleegt steeds opnieuw strafbare feiten

Politierechter over Velpenaar

Tegen de Velpenaar, met een lang strafblad, eiste hij zes weken onvoorwaardelijk. De politierechter ging mee met de eis. ,,Hij heeft diverse kansen gehad maar pleegt steeds opnieuw strafbare feiten en heeft daarvoor taak- en celstraffen gehad. Hier past alleen, opnieuw, een onvoorwaardelijke gevangenisstraf.” De advocaat bepleitte vrijspraak omdat er, in haar ogen, geen bewijs lag dat haar cliënt op de plaats delict was geweest. 

Positieve houding

Voor de Dremptenaar pakte het vonnis beter uit. Door een kortere strafblad en zijn positieve houding bij de reclassering werd hij veroordeeld tot een celstraf van vijf weken waarvan vier voorwaardelijk. Daar kwam nog wel een taakstraf van 120 uur bij omdat deze verdachte nog in een proeftijd liep.

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek