Volledig scherm
Hans Kamperman belt bij de stand op het Binnenhof. © Facebookpagina Hans Kamperman

Mark Rutte loopt Hans Kamperman 'rechtstreeks in de armen'

DEN HAAG/GROENLO - Hans Kamperman strijdt voor de deur van de Tweede Kamer voor decriminalisering van cannabis. De Groenlose ondernemer wil dat hennep uit de opiumwet gaat en blijft op het Binnenhof  'zolang het nodig is.' ,,Dat is misschien een beetje naïef, maar als het moet blijf ik hier tot sint-Juttemis staan." 

Hij weet niet wat hem overkomt. Thuis in Groenlo geboeid afgevoerd voor het in huis hebben van geoogste wietplanten, in Den Haag  is de politie 'mijn beste vriend'. ,,Het is een warm bad, de agenten helpen me hier overal mee. Ze hebben zelfs een vergunning voor me geregeld", vertelt de Grollenaar, die zonder straf veroordeeld is voor het in bezit hebben van hennep. De wiet was bedoeld om er medicinale wietolie van te maken voor vrienden van hem die kanker hebben.   

De veroordeling is niet de reden van zijn verblijf in Den Haag. ,,Hennep kan de aarde redden", verklaart de idealistisch ingestelde ondernemer. ,,Daarom sta ik hier vijf dagen per week met een standje met tekstborden er omheen. Midden voor de deur van de Tweede Kamer. Mark Rutte en alle anderen lopen me rechtstreeks in de armen."

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek