Volledig scherm
PREMIUM
Een rollator op de gang van een zorgcentrum. Het wordt steeds ingewikkelder om voldoende personeel te krijgen binnen de Achterhoekse zorgsector. © ROBIN UTRECHT

Masterplan om zorgsector in Achterhoek te redden

DOETINCHEM - Groot alarm in de Achterhoekse zorgsector. De komende jaren is er vraag naar vele honderden nieuwe verpleegkundigen en verzorgenden, terwijl die er nauwelijks zijn. Er dreigt een groot tekort. Daarom heeft de zorgsector een masterplan gemaakt om de grootste gaten te vullen. 

Voor de komende vier jaar heeft de regionale zorgsector werk voor 4400 vacatures. Binnen de zorgsector gaat het om banen binnen de ouderen- en gehandicaptenzorg. Grote leverancier van nieuwe zorgverleners in de Achterhoek is het Graafschap College. Deze mbo-instelling levert jaarlijks 500 gediplomeerden af voor de zorgsector. ,,Dat zouden er fors meer moeten worden, maar de praktijk is dat we het aantal leerlingen die een zorgdiploma willen halen zelfs iets zien dalen’’, erkent sectordirecteur Theo Blom van het Graafschap College.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek