Volledig scherm
De SSP hal in Ulft waar de 25ste editie van Huntenkunst werd gehouden. © Jan Ruland van den Brink

Meer bezoekers voor Huntenkunst

ULFT - Huntenkunst trok tijdens de 25ste editie meer bezoekers dan vorig jaar. Meer dan zesduizend liefhebbers wisten de SSP-hal in Ulft te vinden. ,,Dat heeft deels te maken met het jubileum, maar ook met de media-aandacht in Duitsland", verklaart organisator Harrie Schenning. ,,Iedereen verliet na drie dagen vrolijk de hal. Er is goed verkocht, ook de grotere werken."

,,Een kunsthappening om trots op te zijn", zei wethouder Peter van de Wardt tijdens de opening. Wat namelijk ooit is ontstaan als een kleinschalige manifestatie in buurtschap Veldhunten, is uitgegroeid tot een grootschalige, internationale manifestatie in de SSP-Hal.

Luxemburg

 Er was werk te zien van 220 kunstenaars uit 30 verschillende landen. Centraal dit jaar stonden zes kunstenaars uit Luxemburg, die een eigen paviljoen hadden gecreëerd. ,,Tot dit jaar kregen we geen ingang, maar de erkenning vanuit Luxemburg is nu ook gerealiseerd", laat Schenning weten.

François Besch (54) koos ervoor om de drieluik Steigender Meeresspiegel (2014) tentoon te stellen tijdens Huntenkunst. ,,Vanwege het serieuze klimaatprobleem, waar ook Nederland mee te kampen heeft." Met behulp van computeronderdelen bouwde hij een stad na, waardoor een soort maquette ontstond. ,,En door middel van Photoshop liet ik de gebouwen onder water lopen."

Industrie

Ook gefascineerd door industriële gebouwen, en daardoor helemaal in z'n element op het DRU-terrein, is de 46-jarige Jean-Claude Berens. Hij groeide op in een industriegebied in Luxemburg. ,,Dat fascineerde me. Ik probeer, via mijn foto's, de emotie die ik zelf voel op het moment dat ik in een leeg pand sta, over te brengen op de toeschouwer.''

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek