Foto Shutterstock
Volledig scherm
PREMIUM
Foto Shutterstock © Shutterstock

Meer geiten betekent niet per se meer longontsteking

KEIJENBORG - Er is geen bewijs dat de groei van de geitenhouderij van Stapelbroek aan de Schooltinkweg bij Keijenborg leidt tot meer gevallen van longontsteking in de omgeving. Dat zegt de GGD Noord- en Oost-Gelderland. 

7 reacties

 • Pipo

  4 jaar geleden
  Die resultaten zijn eigenlijk helemaal niet zo verontrustend.Valt mij wel op dat de reacties enkel negatief zijn.Stemmingmakerij.De vergunning is afgegeven dus niet verder zeuren.Uitbreiden die stal. 
 • tgm beuningen

  4 jaar geleden
  Akkoord. Dus door de geiten krijgt momenteel wellicht 2% (48) van de 2400 omwonenden een longontsteking en zonder zou dat 1,5% (36) geweest zijn. Of je je daar dan echt zorgen over moet maken als omwonende?
 • Jaap Boer

  4 jaar geleden
  Drie vragen: 1. Waarom staat in dit artikel niets over het onderzoek van het RIVM en de onrustbarende tussen-resultaten? 2. Waarom doet B&W van Bronckhorst niets aan de veiligheid en gezondheid van de inwoners? En snapt het college iets van het wantrouwen van de burger in de politiek? 3. Hoe partijdig is De Gelderlander dat ik dese reactie nu voor de tweede keer moet insturen? 
 • Fietser

  4 jaar geleden
  U maakt een rekenfout door het P.A.R. onjuist te interpreteren. Dit geeft de onderschatting die u hier presenteert. Onjuiste statistiek en dus onjuiste uitkomst.
 • Kat

  4 jaar geleden
  Net per se inderdad, maar wel aantoonbaar meer kans. Het verschil zit hem in de details en welke woorden je gebruikt.

In samenwerking met indebuurt Doetinchem