Doetinchem als metropool
Volledig scherm
PREMIUM
Doetinchem als metropool © DG

Meer mensen trekken naar oosten: Achterhoek is metropool van Nederland in 2120

Klimaatverandering is mogelijk het onverwachte antwoord op de krimp in de Achterhoek. Door de stijgende zeespiegel moeten over honderd jaar veel meer mensen in het oosten van het land wonen, in steden zoals Doetinchem. Dat stellen wetenschappers van de Wageningen Universiteit.

51 reacties

 • stadskweker

  2 jaar geleden
  géén import=géén export
 • Batistuta

  2 jaar geleden
  Er komen jaarlijks 100.000 mensen uit het buitenland bij. Dan zijn er dus al ca 25 miljoen inwoners als de autochtone bevolking krimpt. Zeeland is dan weer gewoon zee en de polders weer vol gelopen. Maar geen nood, tegen die tijd zijn al onze (achterklein) kinderen al gestikt van de stikstof of andere vervuiling. Dan kun je hier helemaal niet wonen. Sorry, moest even mee doen met die waanzinnige toekomst voorspellingen van “onze” wetenschappers. Zo veel verstand en er dan dit mee doen....
 • Titus

  2 jaar geleden
  Zou het maar vergeten, overheid! Want ze willen geen gewone huizen, nee ook nog luxe en vrijstaand, de regio is toch een paradijs, denkende westerlingen?  Laat me niet lachen, want dat is het nu al niet meer, bevolkingsdruk is al hoger dan ooit en de wegen en spoor infra-structuur loopt 40-50 jaren achter op de Randstad! Dat is al dagelijks merkbaar, alle wegen zitten verstopt!    A-12 een dagelijks voorbeeld!   
 • Titus

  2 jaar geleden
  Je kan wel eens groot gelijk hebben met deze gedachte, want wie nadenkt ziet meer gebeuren wat al het duurzame streven juist logenstraft! Vandaar dat het ongeloofwaardig is.
 • Monty5

  2 jaar geleden
  Voorspelling voor het oosten. We moeten toch van alles doen om het klimaat te verbeteren, als ik dit lees dan wordt dat dus bij voorbaat al niets, of men doet er hier bewust niets aan alleen maar om meer mensen hier naar toe te trekken. Het hele klimaat gedoe wordt zo ongelofelijk gemaakt. 

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek