Volledig scherm
In het Leo-Gesticht in Borculo (foto) kwam veel meer seksueel misbruik voor dan is gemeld, aldus de broers Gus en Benedict Schillemans.

'Meer seksueel misbruik door fraters van Leo-Gesticht in Borculo'

BORCULO - In het Leo-Gesticht in Borculo kwam op veel grotere schaal seksueel misbruik voor dan blijkt uit het rapport van de commissie-Deetman, dat landelijk onderzoek deed naar seksueel misbruik binnen de katholieke kerk.

De conclusie dat het om dertig gevallen zou gaan, doet de omvang van het leed geen recht.

Dat zeggen de broers Gus en Benedict Schillemans (62 en 65 jaar oud).

Op de website van KLOKK (Koepel Landelijk Overleg Kerkelijk Kindermisbruik) plaatsten ze een oproep voor slachtoffers van seksueel misbruik op het Leo-Gesticht. "Er hebben zich bijna dertig personen gemeld en de laatste tijd komen er steeds meer bij."

Volgens de broers zijn over vijftien fraters concrete klachten ontvangen. Elf andere paters worden ook genoemd als daders van het seksueel misbruik in het voormalige jongensinternaat.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek