Een medewerkster van de Plus in Winterswijk reinigt de winkelkarretjes. Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Een medewerkster van de Plus in Winterswijk reinigt de winkelkarretjes. Foto ter illustratie. © Jan Ruland van den Brink

Meeste supermarkten in Achterhoek mogen langer open vanwege Pasen: check hier hoe het zit in jouw gemeente

Met het paasweekend voor de deur wordt extra drukte verwacht in supermarkten en andere winkels die voedsel verkopen. Mede daarom is de roep vanuit de branche om de openingstijden te verruimen sterk. Bijna alle gemeenten geven aan dat zij hebben besloten de openingstijden te verruimen. Ze willen daarmee de te verwachten drukte zo veel mogelijk spreiden en daarmee de kans op besmetting met het coronavirus  inperken.

De tijden zijn toegestane tijden vanuit de gemeente voor winkels die levensmiddelen verkopen. Winkels bepalen zelf hoe laat ze daadwerkelijk open en dicht gaan.

Aalten: eerste paasdag dicht
Winkels in Aalten mogen normaal gesproken op zon- en feestdagen open zijn van 6.00 uur tot 22.00 uur. Maar niet altijd: op eerste paasdag mogen de winkels in Aalten niet open. Op Goede Vrijdag en tweede paasdag wel.

Bronckhorst: vrijdag en met Pasen langer open
De gemeente heeft woensdag besloten dat op Goede Vrijdag supermarkten open mogen zijn tot 22:00 uur en op eerste paasdag van 08:00 tot 18:00 uur.

Doesburg: niet open op eerste paasdag
Alle winkels mogen open tussen 06:00 uur en 22:00 uur. Dat geldt voor alle zon -en feestdagen, waaronder Goede Vrijdag en tweede paasdag. Maar winkels mogen net als in Aalten níet open op eerste paasdag.

Doetinchem: eerder open op eerste paasdag
In Doetinchem moeten de supermarkten op  Goede Vrijdag om 19.00 uur sluiten. Op eerste -en tweede paasdag mogen ze wel al om 10.00 uur open in plaats van 13.00 uur, wat voorheen gebruikelijk was. Ze moeten die dagen wel om 18.00 uur dicht zijn.

Oost Gelre: ruime openingstijden
Met een aan te vragen ontheffing kunnen ondernemers op Goede Vrijdag open blijven tot 21.00 uur. Normaal gesproken moesten zij om 19.00 uur de deuren sluiten. Tijdens eerste -en tweede paasdag mogen de winkels open van 8.00 tot 20.00 uur.

Oude IJsselstreek: mogen van 6.00 tot 22.00 open
Bij de gemeente Oude IJsselstreek mogen de winkels al sinds 2013 áltijd open, dat wil zeggen: van 6.00 tot 22.00 uur. Ook op zon -en feestdagen. 

Montferland: vrijdag en met Pasen langer open
De gemeente heeft dinsdagochtend besloten dat de winkels vrijdag tot 22.00 uur open mogen blijven, waar dat normaal 19.00 uur was. Op beide paasdagen mogen de winkels open van 8.00 tot 20.00 uur.

Winterswijk: vrijdag en met Pasen langer open
Supermarkten in Winterswijk mogen op Goede Vrijdag en met Pasen langer open. Dat betekent dat ze aanstaande vrijdag tot 22.00 uur open mogen zijn en dat ze met Pasen de deuren eerder mogen openen: vanaf 8.00 uur.

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek