Volledig scherm
Het A18 Bedrijvenpark. © theo kock

Mes in A18 Bedrijvenpark; roep om DocksNLD2

DOETINCHEM/HENGELO - De bedrijventerreinen in de West-Achterhoek staan er over twee jaar veel beter voor. Dat voorspelt Peter Drenth, wethouder van de gemeente Doetinchem. 

,,Bedrijven in het gebied durven weer vooruit te kijken en hebben vanwege de economische situatie meer lucht'', stelt Drenth. ,,Ik verwacht dat er over een jaar of twee overal nieuwe bedrijven en uitbreidingen komen. Er is weer dynamiek.''

Maatregelen

De gemeenten Doetinchem, Bronckhorst, Oude IJsselstreek en Montferland werken samen op het gebied van bedrijventerreinen. Allen participeren ze in het A18 Bedrijvenpark in Doetinchem en DocksNLD in 's-Heerenberg. Na meerdere overleggen, waarbij ook een mediator aan te pas moest komen, werden de gemeenten het eens over een aantal maatregelen voor de bedrijventerreinen.

Interesse

Zo wordt het noordelijke deel van het A18 Bedrijvenpark voorlopig niet ontwikkeld. Deze zogenaamde fase 2 van dit bedrijventerrein - van 26 hectare - heeft momenteel een waarde van 12 miljoen euro. De vier gemeenten hebben afspraken gemaakt over het aflossen van dit bedrag. ,,Dat er nu niets wordt gedaan op het terrein, wil niet zeggen dat we de gronden niet meer kunnen verkopen'', stelt Drenth. ,,Er lopen gesprekken met meerdere bedrijven die interesse hebben, zowel in grond van fase 1 als van 2.''

Ook proberen de vier gemeenten de provincie te overtuigen dat een snelle ontwikkeling van een tweede fase van DocksNLD belangrijk is voor de Achterhoekse economie. De gronden van de eerste fase waren erg gewild onder logistieke bedrijven. Voordat de provincie akkoord gaat met DocksNLD2 wil ze eerst dat op andere bedrijventerrein worden ingeleverd.  

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek