Een Apache-helikopter van Defensie tijdens de laagvliegoefening boven Oost-Nederland.
Volledig scherm
Een Apache-helikopter van Defensie tijdens de laagvliegoefening boven Oost-Nederland. © Jan Ruland van den Brink

Miljardair Melchers trekt rechtszaak tegen Defensie in

VORDEN/UTRECHT - Miljardair Hans Melchers uit Vorden heeft het kort geding dat hij had aangespannen tegen Defensie ingetrokken. Met de rechtszaak wilde hij het vervolg van de laagvliegoefening met helikopters boven Oost-Nederland verbieden. Dat laat de rechtbank Midden-Nederland weten, waar de zaak op de rol stond.

13 reacties

 • adb

  4 jaar geleden
  Waarom alleen boven gebouwen in het buiten gebied. Ten tijde van een oorlog, daar is deze oefening voor, worden de steden en dorpen ook belaagd door de "vijand". Een oefening gelijk aan die van nu zou dus ook boven woonwijken en centra moeten plaats vinden. Dus dan heb je net een nachtdienst gehad en ligt in bed en dan hangt er heel laag een helikopter boven de woning. Ben benieuwd naar de reacties. Ons leger moet onder alle omstandigheden kunnen oefenen ?
 • vroegevogel

  4 jaar geleden
  Ik woon naast/tussen deze mannen die getekend hebben om ook een zeikende miljardairs te verdedigen (die wanneer de poep de ventilator raakt heel snel in de States o.i.d. zit) en ik mag er graag naar kijken en luisteren. En ik heb ook op moeten draven om 16 maanden op de hei te rennen als dienstplichtige voor het geval het nodig is. Ironisch genoeg zou ik een groot gedeelte van Nederland niet eens meer willen beschermen.
 • Wind

  4 jaar geleden
  Ik denk dat deze mensen ook hebben gekozen voor jouw veiligheid.
 • bartmo

  4 jaar geleden
  In ieder geval goede vliegtuigen destijds, die Bristol Blenheims.
 • Ben1

  4 jaar geleden
  Jammer, was wel benieuwd of hij had kunnen winnen. Vast wel want alles is te koop toch?

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek