Volledig scherm
© Thinkstock

'Minimaal 100 Mb voor internet in buitengebied Achterhoek'

WINTERSWIJK - Breedbandverbindingen op het Achterhoekse platteland moeten een hoge snelheid hebben. De snelheid, uitgedrukt in megabit (Mb), moet minimaal 100 zijn. Alleen dan is het mogelijk dat alle toepassingen, bijvoorbeeld voor dienstverlening in de zorg, voor alle inwoners beschikbaar komt.

De provincie Gelderland, die de aanleg van glasvezel in het buitengebied van 10 Achterhoekse gemeenten ondersteunt, roept minister Henk Kamp van economische zaken daarom op om ervoor te zorgen dat er geen tweedeling in de Achterhoek ontstaat.

Economische ontwikkeling
Snel internet verbetert volgens de provincie de leefbaarheid en economische ontwikkeling van de Achterhoek.

Hogere ambitie
Gedeputeerde Jan Jacob van Dijk: "We roepen de minister op om voor het buitengebied een hogere ambitie te hebben dan 30 Mb per seconde. Het kan niet zo zijn dat ons buitengebied wordt vergeleken met dat van bijvoorbeeld Roemenië. Juist in ons land mag die tweedeling niet ontstaan."

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek