Volledig scherm
Gert en Thea Wissing bij hun dierenambulance. © Theo Kock

'Mister Dierenambulance' Gert Wissing stopt per direct

GAANDEREN - Gert Wissing stopt per direct met zijn werk bij de Stichting Dierenambulance Doetinchem/Winterswijk. Daarmee komt er voor de 68-jarige inwoner van Gaanderen een einde aan 26 jaar lang dag en nacht klaarstaan voor dieren in nood in de Achterhoek.

„Zijn beslissing kwam voor ons ook een beetje als een verrassing, maar we snappen het wel”, laat penningmeester van de stichting Bjorn Harbers weten. „Hij heeft zich dag en nacht ingezet voor de dieren. Het is een tijd waarin veel gebeurt, waar er ook veel veranderingen zijn. Daarnaast is hij op leeftijd. Er is een moment dat je moet stoppen. Nu heeft hij naar eigen zeggen ook nog tijd om van andere dingen te genieten.”

Opvallend
Wissing wil vrijdagmorgen nog geen toelichting geven op zijn besluit. Hij laat geëmotioneerd weten eerst wat te willen rusten. Dat hij stopt is opvallend, want vorige week zei hij nog 'nooit' te stoppen met de dierenambulance, die hij in 1990 begon met zijn vrouw Thea. „Ik ga door tot ik erbij neerval”, meldde hij destijds.

Vrijwilligers
Het stoppen van Wissing is volgens Harbers niet direct een probleem voor de Dierenambulance. „In de regio Winterswijk is er een grote groep vrijwilligers, in Doetinchem wat minder. Dat laatste komt deels door de enorme inzet van Wissing. Hij was dag en nacht aan het werk. Om er toch voor te zorgen dat we voldoende bezetting hebben worden enkele diensten in Doetinchem overgenomen door vrijwilligers uit Winterswijk. Maar dat is geen oplossing voor de langere termijn. We zijn dan ook op zoek naar nieuwe vrijwilligers voor de regio Doetinchem.”

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek