Volledig scherm
Directeur Louis van Andel. © JV

Modeketen Tuunte Fashion failliet verklaard

WINTERSWIJK - Modeketen Tuunte Fashion uit Winterswijk is dinsdag failliet verklaard. Dat meldt RetailNews op haar website. Volgens directeur Louis van Andel heeft Tuunte Fashion het faillissement zelf aangevraagd.

Tuunte heeft ruim veertig kledingwinkels, voornamelijk in de Achterhoek en Twente. De laatste jaren probeerde de modeverkoper ook de Randstad te veroveren. Zo werden er winkels geopend in Nieuwegein en Zoetermeer. 

Terugloop

De winkels van Tuunte kampten met terugloop van bezoekersaantallen, verklaart Van Andel tegenover RetailNews. Het lukte de modeketen niet zich snel genoeg aan te passen aan het veranderende retaillandschap. ,,Daar heb je zeker vijf tot tien jaar voor nodig, en dan nog ben je niet zeker van resultaat.”

De afgelopen vijf jaar werd er geen winst gemaakt bij Tuunte. Wat er nu gaat gebeuren met het bedrijf is nog onduidelijk. 

Tuunte heeft in onze regio winkels in Aalten, Arnhem, Didam, Doesburg, Doetinchem (2x), Eerbeek, Eibergen, 's-Heerenberg, Lichtenvoorde, Lochem, Neede, Rheden, Terborg, Ulft, Veenendaal, Vorden, Winterswijk en Zevenaar.

Witteveen

Vorige maand werd de modeketen Witteveen Mode ook failliet verklaard vanwege een te hoog opgelopen belastingschuld. Witteveen had onder meer vestigingen in Arnhem, Nijmegen, Doetinchem, Tiel, Wageningen en Veenendaal.

Volledig scherm
De winkels van Tuunte. © Tuunte Fashion / Google
  1. Leerlingen bouwen duurzame miniatuur-huisjes voor nieuwe opleiding in Ulft

    Leerlingen bouwen duurzame mi­ni­a­tuur-huis­jes voor nieuwe opleiding in Ulft

    ULFT - Maak een duurzame woning, zonder dakpannen, zonder bakstenen, en ook nog eens niet groter dan 36 vierkante meter. Dat was de opdracht voor de bijna 60 leerlingen van de nieuwe opleiding Smart Building van het Graafschap College in Doetinchem. Het eindresultaat van 27 van hen is te zien in de hal van de DRU Cultuurfabriek in Ulft - 27 schaalmodellen van een tiny house, een minihuisje dat ook nog eens duurzaam is.

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek