Volledig scherm
De man wordt onder politiebegeleiding in de ambulance gezet. © ViWa Media

Motorrijder met mogelijk hersenletsel wil niet mee naar ziekenhuis

ZELHEM - Een 26-jarige motorrijder uit Venlo is zondagmiddag onder politiebegeleiding naar het ziekenhuis gebracht, nadat hij over de kop was gevlogen op de Korenweg in Zelhem. Dat gebeurde tijdens een wedstrijd van de ZAMC in het Achterhoekse dorp.

,,De man is als gevolg van het ongeval buiten westen geraakt en bekenden van hem herkenden zijn gedrag niet toen hij weer bij bewustzijn was’’, vertelt politiewoordvoerder Frank Brouwer.

De vrees was daarom dat de man hersenletsel had opgelopen. Omdat dit van de buitenkant niet te zien is, was het noodzakelijk de Venlonaar in het ziekenhuis te controleren. ,,Maar de man wilde onder geen beding mee. Daarom zijn wij opgeroepen om te helpen de man in de ambulance te zetten en naar het ziekenhuis te brengen’’, aldus Brouwer.

Indrukwekkend

Brouwer erkent dat het er indrukwekkend uitzag, toen er zes agenten ter plekke kwamen voor de hulpverlening. Hij benadrukt wel dat de Venlose motorrijder van geen enkel strafbaar feit wordt verdacht. ,,We worden meestal gebeld om boeven te vangen, maar hulpverlening is ook een wezenlijk onderdeel van ons vak.’’

Volgens de politiewoordvoerder was de 26-jarige in het ziekenhuis alweer wat rustiger en beter aanspreekbaar. Het is echter niet duidelijk hoe het nu met hem gaat.

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek