Muziekcafé Merleyn keert terug in Doetinchem

videoDOETINCHEM - Muziekcafé Merleyn keert terug in Doetinchem. De nieuwe uitbater Tom Wonnink hoopt de kroeg voor Koningsdag (27 april) te openen. 

Merleyn, dat zit in de Grutstraat, was decennia lang misschien wel het bekendste café van de Achterhoek, vooral door de live-muziek. ,,Het wordt weer een café met twaalf keer per jaar live-muziek’’, zegt Wonnink, zelf bekend uit de muziekscene en zanger van de band Pulse. ,,We hopen het oude Merleyn-publiek terug te krijgen en ook nieuwe bezoekers te trekken.’’

Wonnink is ook bekend als organisator van de Muziekmeerdaagse, het jaarlijkse evenement met live-bandjes, in Merleyn. 

Merleyn ging vorig jaar oktober dicht. De toenmalige eigenaar Martin van Wolde stopte er mee na bijna tien jaar. Dat zorgde voor een stroom aan ontzette reacties. Het roemruchte café, ontstaan in 1975, had de laatste jaren een neergang meegemaakt. Maar vele Achterhoekers hebben er talloze voetstappen liggen.

Winkel

De afgelopen maanden is het pand, eigendom van vastgoedondernemer Bertus Bakker, volledig verbouwd. Zo is er onder meer een nieuw dak op gekomen en is de toiletgroep vernieuwd. Ook de voorgevel wordt nog verbouwd. 

Lange tijd was het onduidelijk wat er met het pand zou gebeuren. Mogelijk zou er ook een winkel inkomen. Met Merleyn keert er weer een bruine kroeg terug in de Doetinchemse binnenstad. Het aantal bruine kroegen in of nabij het centrum is met De Kartouwe en De Engelenbak gering. 

Volledig scherm
Tom Wonnink (links) is de nieuwe eigenaar van Merleyn. © Jan Ruland van den Brink
Volledig scherm
Cafe Merleyn opent weer in Doetinchem. © Jan Ruland van den Brink
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek