De situatie op de N18 van boven gezien.
Volledig scherm
PREMIUM
De situatie op de N18 van boven gezien. © Marcel Kuster, foto Jan van den Brink

N18 bij Lichtenvoorde onveilig? ‘Niet de weg, maar automobilisten zijn het probleem’

LICHTENVOORDE - De weg is niet de oorzaak, bestuurders die de regels negeren zorgen voor onveiligheid en ongelukken. Dat is wat zowel deskundigen als gebruikers zeggen over de vele ongelukken die de afgelopen weken op de N18 bij Lichtenvoorde plaatsgevonden.

8 reacties

 • Jan Jansen

  2 maanden geleden
  Dat de A18 niet doorgetrokken is tot aan Enschede is een dikke blunder die ons voor altijd zal blijven achtervolgen. De wereld achter Arnhem weten ze in Den Haag alleen te vinden wanneer ze de belastingen op komen halen.
 • Manta200 200

  2 maanden geleden
  Paaltjes in veenendaal zijn al een jaar weg. Ligt nu een betonnen rand die niet wit is zoals het hoort.
 • Johan Jansen

  2 maanden geleden
  @Bennie tussen En daarbij komt dat de plaatsen tussen Varsseveld en Enschede te klein zijn om een snelweg te rechtvaardigen. wat wel te rechtvaardigen is een snelweg Rotterdam via Varsseveld naar Enschede en het Duitse achterland. dat is altijd de insteek geweest.
 • Bennie

  2 maanden geleden
  Heb hier ook diverse malen gereden weliswaar op onregelmatige tijden en data, maar de situatie is heel duidelijk zoals ook aangegeven in een andere reactie. Gewoon goed opletten is de beste optie, en de aanleg van een dure snelweg is echt niet nodig, daar het verkeersaanbod buiten de spits niet zo erg groot is gezien de cijfers op de site van RWS. En daarbij komt dat de plaatsen tussen Varsseveld en Enschede te klein zijn om een snelweg te rechtvaardigen.
 • Jan Willem Kleinnagelbrink

  2 maanden geleden
  Rijdt hier regelmatig, lijkt me allemaal heel duidelijk Je mag niet afslaan naar links komend uit Doetinchem. En als je uit het tankstation komt, met je wat vaart maken Is bij elke uitrit zo.
 1. Marechaussee mag ras en huidskleur blijven gebruiken bij vreemdelingentoezicht, zegt rechter in zaak die Eindhovens D66-raadslid aanspande
  PREMIUM
  update

  Marechaus­see mag ras en huidskleur blijven gebruiken bij vreemdelin­gen­toe­zicht, zegt rechter

  DEN HAAG - De marechaussee maakt zich niet schuldig aan discriminatie door reizigers onder andere op basis van ras en huidskleur te controleren op hun verblijfstatus. Het vreemdelingentoezicht op luchthavens en in grensgebieden, zoals in de Achterhoek, hoeft daarom niet te worden aangepast. De rechtbank in Den Haag heeft dat woensdag bepaald in een zaak die onder andere werd aangespannen door het Eindhovense D66-raadslid Mpanzu Bamenga.

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek