Dit jaar wordt er niet massaal bokbier geschonken in Zutphen.
Volledig scherm
Dit jaar wordt er niet massaal bokbier geschonken in Zutphen. © Ronald Hissink

Nationale Bokbierdag in Zutphen gaat dit jaar toch niet door

Grote tenten in de Zutphense binnenstad waar een kolkende mensenmassa aan het bier gaat, vonden de organisatoren dit jaar sowieso geen goed idee. Maar 6000 tot 7000 bezoekers in de buitenlucht bij de Houtwal moest in oktober toch wel kunnen? Nee dus. Met het besluit van het kabinet om voorlopig eendaagse festivals met maximaal 750 bezoekers toe te staan, gaat er een streep door de Nationale Bokbierdag op 10 oktober.

1 reactie

 • Rock Witten

  1 maand geleden
  Ga dan maar in een stadion, Arena, Feyenoord stadion en Phillips stadion met 25.000 of meer lekker zitten en/of staan te schreeuwen en juichen das ook in de open lucht. Maar ja 6000/7000 mensen bij de houtwal nee das te gevaarlijk. Pff met twee maten meten?
 1. Krachtige mediacampagne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen
  2

  Krachtige mediacam­pag­ne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

  In de media en online zien we niet vaak realistische beelden van pas bevallen vrouwen, vindt het Australische menstruatieondergoedmerk Modibodi. Daarom lanceert het samen met stockbeeldenbedrijf Getty Images een campagne die het moederschap in al zijn facetten en echte lichamen van pas bevallen vrouwen wil tonen. Het merk nodigt ouders ook uit om op sociale media hun eigen foto’s te plaatsen met de hashtag #PostpartumUnfiltered.
 2. Milieustrijder Vollenbroek voert actie tegen provincie en omgevingsdiensten, niet tegen fabriek Sibelco in Winterswijk
  PREMIUM
  8

  Milieu­strij­der Vollen­broek voert actie tegen provincie en omgevings­dien­sten, niet tegen fabriek Sibelco in Winters­wijk

  De procedures die milieuactivist Johan Vollenbroek heeft aangespannen over de steengroevefabriek Sibelco in Winterswijk, zijn niet gericht tegen de fabriek zelf. Maar wél tegen de provincie Gelderland en de omgevingsdiensten, die verantwoordelijk zijn voor vergunningverlening en de onderzoeken naar schadelijke uitstoot van de fabriek. ,,Zij doen hun werk niet goed”, stelt Vollenbroek.

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek