Landgoed Hagen van Natuurmonumenten bij Doetinchem, met de doodgespoten akker.
Volledig scherm
PREMIUM
Landgoed Hagen van Natuurmonumenten bij Doetinchem, met de doodgespoten akker. © Menno Pols/DG

Natuurclubs willen af van landbouwgif dat akkers oranje kleurt

DOETINCHEM - Natuurorganisaties als Geldersch Landschap en Natuurmonumenten willen dat boeren die grond pachten op hun terreinen, stoppen met het gebruik van landbouwgif als Roundup. Vanwege langlopende contracten is het echter moeilijk om snel over te stappen op natuurlijke landbouw.

8 reacties

 • leo

  over 1 maand
  niet liegen Geraldine, heb ik je vorige week ook al geschreven
 • Anonymous

  4 jaar geleden
  Je hebt gelijk, die elite natuur organisatie, gaat waarschijnlijk de pacht niet lager maken,voor de boeren, ze zullen het wel weer aan een rijk vriendje verpachten. Die dan weer sociaal gaat ondernemen met goedkope krachten,heeft al lang niks meer met natuurbeheer te maken,we zijn niet gek in de Achterhoek 
 • Geraldine Vaccaro

  4 jaar geleden
  En wat er dan geplant wordt neemt alle Glyphosate up for jaren. En als dat in de voedsel keten komt dan worden en de dieren en de mensen ziek met kanker. De aarde in die akker is vernietigd. Ik ben geboren en opgegroeid 2 minuutjes lopen van Havezate Hagen. Het doet mij groot verdriet dat men in Doetinchem de handen in elkaar slaat en zegt dat er niets aan te doen is. Sedert wanneer mogen wij giftig voedsel aan de bevolking geven. Dat is nl wel wat het is. Is er zo iets als een alternatief van gif of geen gif?? Is er iemand in de Gemeente Doetinchem die weet wat Glyphosate is en doet???
 • Astrid

  4 jaar geleden
  Zoals in het artikel al vermeld is: biologische boeren kunnen prima zonder gif.
 • Anonymous

  4 jaar geleden
  Logisch dat er zoveel insecten verdwenen zijn. Er dreigt een ramp, maar dit kan gewoon doorgaan. STOP landbouwgif 

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek