Een Breng-trein in Doetinchem.
Volledig scherm
Een Breng-trein in Doetinchem. © DG

Nauwelijks reizigers en ziek personeel: Breng stopt met treindienst Arnhem-Doetinchem

DOETINCHEM - Vervoerder Hermes stopt vanaf maandag met treinritten tussen Arnhem en Doetinchem. 

Onder de naam Breng rijdt de vervoerder normaal gesproken twee keer per uur tussen de steden. Maar vanwege een drastische afname van het aantal reizigers en een tekort aan personeel vervallen alle diensten van de vervoerder.

‘Duidelijkheid aan de reizigers’

,,Gisteren viel er al een trein uit omdat er een machinist ziek was. Die konden we niet vervangen. We willen zo ook duidelijkheid geven aan de reizigers’’, zegt woordvoerder Herman de Gooijer van Hermes. Hoe lang deze situatie gaat duren, is nog niet bekend.

Vrijwel leeg

De afgelopen week is het aantal mensen dat nog met de trein gaat op de lijn al enorm afgenomen, als gevolg van de coronacrisis. De overheid roept op om zo veel als kan thuis te werken, waardoor de treinen vrijwel leeg zijn. 

Op de lijn rijden ook treinen van Arriva, die wel volgens het dienstrooster blijven rijden. Twee keer per uur blijft er dus de mogelijkheid om met het OV tussen Winterswijk en Arnhem te reizen. 

Ook minder treinen op traject Valleilijn 

Hermes heeft ook op de Valleilijn enkele treinen uit het dienstrooster gehaald. Tussen Barneveld-Zuid en Amersfoort is de korte rit geschrapt. Wel rijdt er op het hele baanvak Ede-Wageningen naar Amersfoort twee keer per uur een trein.

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek