Volledig scherm
Sjef de Jong. Foto: Jan van den Brink

'Nieuw Achterhoeks ziekenhuis is toch nodig'

BRONKHORST - In de Achterhoek zal op den duur toch een nieuw ziekenhuis moeten komen. En dat zal centraal aan de snelweg moeten staan. Dat zegt Sjef de Jong, oud-directeur van het Doetinchemse Slingeland Ziekenhuis.

De Jong, 81 jaar en tegenwoordig meer bekend van zijn Dickens Museum in Bronkhorst, was veertig jaar geleden nauw betrokken bij de fusie van twee Doetinchemse ziekenhuizen, het St. Jozef en het Wilhelmina.

"Tegen mijn zin werd toen gekozen voor de Kruisberg als locatie voor het nieuwe ziekenhuis. Een slechte plek, het had toen aan de A18 moeten worden gebouwd."

Volgens De Jong zal nu al moeten worden nagedacht over een nieuw ziekenhuis aan de A18, tussen De Huet en Varsseveld, ook al is de fusie van het Slingeland en het Streekziekenhuis Koningin Beatrix in Winterswijk van de baan. "En de oude gebouwen zijn hard nodig voor de zorg voor ouderen waarvan er steeds meer komen."

Bekijk hier ons dossier over de Achterhoekse ziekenhuizen

Voor het volledige interview met Sjef de Jong:
Kijk in onze papieren krant - regio Achterhoek van woensdag, 21 maart 2012- of in onze betaalde online krant


De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek