Volledig scherm
Het aantal medewerkers van Nijhof-Wassink stijgt door de overname met 200 tot 1500. © Henri van der Beek

Nijhof-Wassink uit Rijssen doet grote overname met koop Ecotrans Vorden

RIJSSEN – Transporteur Nijhof-Wassink heeft branchenoot Ecotrans uit Vorden overgenomen. Ecotrans is, net als Nijhof-Wassink, gespecialiseerd in vervoer van bulkgoederen. Er werken 200 mensen en het bedrijf heeft 110 vrachtwagencombinaties op de weg.

Met de overname groeit Nijhof-Wassink in één klap met vijftien procent. Nijhof-Wassink voorziet wekelijks 5000 boerenbedrijven in vijf landen van veevoeder. Ook Ecotrans is groot in het vervoer van veevoeder, maar daarnaast vervoert Ecotrans ook zak- en stukgoed naar de eindklanten.  Volgens ceo Erik Schiphorst van Nijhof-Wassink hebben ‘zijn’ bedrijf en Ecotrans samen na de overname circa 20 procent van de Nederlandse markt voor veevoederdistributie in handen.

Naam Ecotrans blijft

Ecotrans heeft naast de thuisbasis in het Gelderse Vorden ook een vestiging in Vaassen. Deze blijft ook na de overname gewoon bestaan en ook de naam Ecotrans blijft gehandhaafd. Ecotrans-oprichter en directeur, Roel den Hollander (57), treedt terug nadat de periode van overdracht achter de rug is. 

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek