Zo zou de Noordtak van de Betuweroute kunnen gaan lopen.
Volledig scherm
PREMIUM
Zo zou de Noordtak van de Betuweroute kunnen gaan lopen. © Marcel Kuster, foto Rolf Hensel

Noordtak Betuweroute dendert door: ‘nachtmerrie’ voor Achterhoek weer stapje dichterbij

DOETINCHEM - Het is de nachtmerrie van menig bestuurder en Achterhoeker: de Noordtak van de Betuweroute. Toch komt deze goederenspoorlijn stapje voor stapje dichterbij.

33 reacties

 • Geert De Bruijn

  4 maanden geleden
  Goed opgemerkt jan willemsen
 • Johann Janssen

  4 maanden geleden
  @Jan Willemsen nou als jullie daar er aan gewend zijn dan hoeft er dus ook geen sprake te zijn voor een nieuwe spoorbaan door de Liemers en Achterhoek. Wij hier wenssen gewoon van onze rust te kunnen blijven genieten.
 • Elly Bohnen

  4 maanden geleden
  Je kunt roepen wat je wilt,, als de grootmachten in dit land iets willen, komt het er. Geld is macht. Hebben het zelf ervaren met de aanleg in de Liemers. Gemeentes die eigen bewoners laten bungelen omdat ze hun eigen gewin voorop stellen, batterijen aan deskundigen en notabelen die ingeschakeld worden door ProRail, dan geeft de Hoge Raad je toch gelijk, maar gaat algemeen belang (van/voor wie) voor individueel belang en krijg je niks! Het kost miljoenen extra en levert niks op! Succes!
 • Francis de Vries

  4 maanden geleden
  Ohoh Oh ja er is nog gern akkoord over eh hoe en wat met de duitsers Het begint met schreeuwen... Wazr moeten de zeestrrlingen straks op vakantie? Lieve Heer help ons Verneuk niet de achterhoek zoals ze dat met de Betuwe hebben gedaan....
 • Tim de Goede

  4 maanden geleden
  Met aansluitingen bij Doetinchem en Lievelde. Dan kan er een rechtstreekse trein gaan rijden vanaf Doetinchem en Winterswijk naar Hengelo/Enschede. Met stations in Varsseveld, Lichtenvoorde, Groenlo, Eibergen en Haaksbergen. Als die lijn er dan toch moet komen heeft de Achterhoek er op deze manier toch nog iets aan.

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek