Zo zou de Noordtak van de Betuweroute kunnen gaan lopen.
Volledig scherm
PREMIUM
Zo zou de Noordtak van de Betuweroute kunnen gaan lopen. © Marcel Kuster, foto Rolf Hensel

Noordtak Betuweroute dendert door: ‘nachtmerrie’ voor Achterhoek weer stapje dichterbij

DOETINCHEM - Het is de nachtmerrie van menig bestuurder en Achterhoeker: de Noordtak van de Betuweroute. Toch komt deze goederenspoorlijn stapje voor stapje dichterbij.

28 reacties

 • Geert De Bruijn

  1 jaar geleden
  Goed opgemerkt jan willemsen
 • Elly Bohnen

  1 jaar geleden
  Je kunt roepen wat je wilt,, als de grootmachten in dit land iets willen, komt het er. Geld is macht. Hebben het zelf ervaren met de aanleg in de Liemers. Gemeentes die eigen bewoners laten bungelen omdat ze hun eigen gewin voorop stellen, batterijen aan deskundigen en notabelen die ingeschakeld worden door ProRail, dan geeft de Hoge Raad je toch gelijk, maar gaat algemeen belang (van/voor wie) voor individueel belang en krijg je niks! Het kost miljoenen extra en levert niks op! Succes!
 • Francis de Vries

  1 jaar geleden
  Ohoh Oh ja er is nog gern akkoord over eh hoe en wat met de duitsers Het begint met schreeuwen... Wazr moeten de zeestrrlingen straks op vakantie? Lieve Heer help ons Verneuk niet de achterhoek zoals ze dat met de Betuwe hebben gedaan....
 • Tim de Goede

  1 jaar geleden
  Met aansluitingen bij Doetinchem en Lievelde. Dan kan er een rechtstreekse trein gaan rijden vanaf Doetinchem en Winterswijk naar Hengelo/Enschede. Met stations in Varsseveld, Lichtenvoorde, Groenlo, Eibergen en Haaksbergen. Als die lijn er dan toch moet komen heeft de Achterhoek er op deze manier toch nog iets aan.
 • Tim de Goede

  1 jaar geleden
  Aansluitingen bij Doetinchem en Lievelde en je kan een rechtstreekse trein van Doetinchem en Winterswijk naar Hengelo/Enschede rijden. Met stations in Varsseveld, Lichtenvoorde, Groenlo, Eibergen en Haaksbergen. Als de lijn toch aangelegd moet worden dan maar zorgen dat de Achterhoek er ook echt wat aan heeft!