Volledig scherm
Tren Meuleman wint zes medailles met turnen © Odival

Odival Eibergen levert
jonge topturner af

EIBERGEN  Hij kan zomaar de nieuwe Epke Zonderland worden. De 7-jarige Tren Meuleman, lid van de Eibergse gymnastiekvereniging Odival, werd afgelopen zaterdag kampioen turnen van het district Noord en Oost, waaronder de provincies Gelderland en Overijssel vallen.

Tijdens de districtsfinale in Putten kwam de talentvolle sporter, die op niveau 20 turnt, uit op zes onderdelen. Hij behaalde vier keer een eerste plaats, en wel op vloer, ringen, sprong en brug. Op voltige en rekstok behaalde hij twee keer de tweede plek. Dat leverde hem een puntentotaal van 106.55 op, goed voor een dikverdiende gouden plak.

Eerste jaar

De prestatie is des te opmerkelijker, omdat Tren nog maar in zijn eerste turnjaar zit. Hij blijkt meteen al een groot talent, waar Odival erg trots op is.

Die goede prestaties komen hem overigens niet zomaar aanwaaien. Voor zowel de finale als de voorronden bereidde hij zich goed voor tijdens de trainingen van Odival. Dankzij enkele extra trainingen wist de jonge turner zijn vaardigheden nog meer op te krikken. Ook werd de weken voorafgaand aan de districtsfinale gewerkt aan meer kracht en lenigheid. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek