Twee zuileiken aan de Raadhuisstraat in het Gelderse Hengelo worden gekapt, omdat ze te dicht op een recent opgeleverd huizenblok staan.
Volledig scherm
PREMIUM
Twee zuileiken aan de Raadhuisstraat in het Gelderse Hengelo worden gekapt, omdat ze te dicht op een recent opgeleverd huizenblok staan. © Jan Ruland van den Brink

Oeps! Jaren oude eiken blijken na oplevering van nieuwbouwwoningen tóch sta-in-de-weg

HENGELO - Aan de Raadhuisstraat in Hengelo, op de plek waar zich vroeger de Albert Heijn bevond, zijn niet zo lang geleden zeven starterswoningen uit de grond gestampt. Maar bij de oplevering van de woningen deed men een opvallende constatering.

5 reacties

 • A I Anders

  1 jaar geleden
  @Ger Ra, Dat is geen grap. Dat is pure dommigheid van de aannemer en gemeente.
 • H. Oostijen

  1 jaar geleden
  Bah. Smerig spelletje. Geen vergunning om te bouwen vanwege de bomen? Dan maar stomweg bouwen! Nu moet er wel gekapt worden. Zo niet, dan lopen er heel wat hersenloze blunderaars rond.
 • Jan Zomers

  1 jaar geleden
  We hebben twee opties: 1. de twee bomen verwijderen 2. de aangelegen woning en garage afbreken Milieu kiest voor het tweede.
 • Gert Ramen

  1 jaar geleden
  En dat zien ze pas als de huizen zijn opgeleverd? Wat een grap..
 • Jaap De Boer

  1 jaar geleden
  Doet me denken aan de afdeling Ruimtelijke Ordening van…. Jawel: de gemeente Bronckhorst. Hun oplossing is om er een handhaver naartoe te sturen die de eiken sommeert om op te stappen. Die bomen staan daar natuurlijk hartstikke illegaal. Want deze gemeente heeft altijd gelijk.

In samenwerking met indebuurt Doetinchem