Volledig scherm
Kandidatenlijst - maar met Oldenzaalse kandidaten - die in Harreveld in de bus werd gedaan. © Twitter

Oldenzaalse kandidatenlijst in de bus bij kiezers in gemeente Oost Gelre

GROENLO/ LICHTENVOORDE/ HARREVELD - Kiezers in Oost Gelre hebben kandidatenlijsten uit Oldenzaal in de brievenbus gekregen. Harrevelder Henry ten Have wist niet wat hij zag, toen hij de lijst uit zijn brievenbus wilde nazoeken op bekende kandidaten. Hij had de lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen in Oldenzaal in de bus gekregen.

Navraag bij de gemeente Ooste Gelre - want daar valt Harreveld onder - leert dat in deze Achterhoekse gemeente een doos vol 'foute' kandidatenlijsten terecht is gekomen.  ,,Het is bij de drukkerij misgegaan. Voor zover bekend ging het maar om een doosje. Zodra het was gemerkt, heeft SB Post zijn bezorgers gebeld om de zaak on hold te zetten’’, meldt gemeentevoorlichter Brandt Keegstra. De gemeente heeft Henry ten Have die over de verkeerde kandidatenlijst twitterde, per Twitter beloofd dat hij een goede lijst in de bus krijgt.

Andere partijen

Of de vraag naar de politieke ideeën van de Werknemersgroepering (lijst 1) uit Oldenzaal er door is aangewakkerd? In Oost Gelre is het CDA goed voor die eerste positie. Omgekeerd moeten de Oldenzalers het stellen zonder OOG (Onafhankelijken Oost Gelre) en NLOG (Nieuwe Liberalen Oost Gelre). VVD, PvdA en D66 maken het politieke spectrum in Oost Gelre compleet. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek