Volledig scherm
Deze foto heeft de KWOV op hun facebookpagina geplaatst, na het overlijden van hun erelid Dé Hijink. Hij had een koninklijke onderscheiding gekregen voor al zijn werkzaamheden, maar overleed voordat de versierselen overhandigd konden worden. Foto: Gerben Olthof © dg

Onderscheiding komt net te laat, Winterswijker overleden

WINTERSWIJK - Op 8 januari werd besloten dat Derk 'Dé' Hijink een koninklijke onderscheiding zou krijgen. Nog voordat de versierselen opgespeld konden worden, overleed de alom geliefde Winterswijker drie dagen later.  

Juist vanwege de broze gezondheid van Hijink had de gemeente vorige week een spoedprocedure aangevraagd voor de toekenning van de koninklijke onderscheiding. Bij Koninklijk besluit is Dé Hijink op 8 januari benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.  Maar het was te laat om hem de versierselen op te kunnen spelden. ,,Dit is ook voor ons een lastig verhaal. Ik kan me niet herinneren dat we dit ooit bij de hand hebben gehad", laat een woordvoerster van de gemeente Winterswijk weten.

Neemt niet weg dat Hijink de versierselen meer dan verdiende. Het is een lange rij aan vrijwilligersactiviteiten, waar de Winterswijker zich voor heeft in gezet. Een greep: bestuurslid kindervakantieactiviteiten Winkie; gastvader, vrijwilliger en coördinator van de stichting AFS; voorzitter, penningmeester en dirigent bij de Koninklijke Winterswijksche Orkest-Vereniging.

De Winterswijker was docent op het Schaersvoorde. Daarvoor regelde hij ook de maatschappelijke stageplaatsen.

Dé Hijink is 58 jaar oud geworden.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek