Hier zou een tunnel onder het spoor veel oplossen in Doetinchem.
Volledig scherm
Hier zou een tunnel onder het spoor veel oplossen in Doetinchem. © Jan Ruland van den Brink

Onderzoek naar tunnel Europaweg onder spoor

DOETINCHEM - Er komt een onderzoek of het haalbaar is in Doetinchem de Europaweg in een tunnel onder het spoor door te leiden. Dat stelt gedeputeerde Conny Bieze voor aan de statenleden van de provincie Gelderland. Het onderzoek moet rond de zomer van 2018 afgerond zijn.

12 reacties

 • Rik

  4 jaar geleden
  De afstand tussen de overweg en de kruising met de Liemersweg (verdiept of niet) is meer dan genoeg voor de vijf meter die de Europaweg de grond in moet om onder het spoor door te kunnen.
 • Rik

  4 jaar geleden
  Meer dan drie kilometer tunnelbak, twee stations laten zakken en ook nog een echt stuk tunnel onder de Oude IJssel door? Dat gaat 'm niet worden.
 • Johann utBroamt

  4 jaar geleden
  Onderzoek hoezo kunnen zelf niet bedenken dat een tunnel wel eens een goede opsteek is ?Nederland onderzoeksland ! belachelijk.
 • Anonymous

  4 jaar geleden
  Een tunnelbak voor de trein die voor Doetinchem West ondergronds gaat en na Doetinchem Oost(Station) weer bovengronds komt zou ideaal zijn.
 • ferdy berendsen

  4 jaar geleden
  Inderdaad. Offertes opvragen i.p.v. al die onderzoeken.
 1. AVW’66 blameert zich tegen hekkensluiter, ZZC’20 speelt zich knap veilig en Terborg is zo goed als zeker van nacompetitie
  PREMIUM
  Achterhoek/Liemers

  AVW’66 blameert zich tegen hekkenslui­ter, ZZC’20 speelt zich knap veilig en Terborg is zo goed als zeker van nacompeti­tie

  VOETBALOVERZICHT - In de strijd om deelname aan de nacompetitie om promotie heeft vierdeklasser Terborg een belangrijke 1-0 zege geboekt op Blauw Wit’66. Een niveau hoger heeft het Zelhemse ZZC’20 de nacompetitie niet meer nodig om zich te handhaven, na de 2-1 overwinning op titelkandidaat JVC Cuijk. In de tweede klasse kan het Westervoortse AVW’66 die nacompetitie om lijfsbehoud bijna niet meer ontlopen na de nederlaag tegen hekkensluiter Lelystad’67.

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek