Volledig scherm
Hier zou een tunnel onder het spoor veel oplossen in Doetinchem. © Jan Ruland van den Brink

Onderzoek naar tunnel Europaweg onder spoor

DOETINCHEM - Er komt een onderzoek of het haalbaar is in Doetinchem de Europaweg in een tunnel onder het spoor door te leiden. Dat stelt gedeputeerde Conny Bieze voor aan de statenleden van de provincie Gelderland. Het onderzoek moet rond de zomer van 2018 afgerond zijn.

De Europaweg (lopend vanaf de snelweg A18 naar het stadscentrum) is de drukste weg in Gelderland waar het spoor over loopt. Per dag kruisen 18.000 motorvoertuigen de spoorlijn die loopt van station Doetinchem naar station De Huet. Het autoverkeer staat hier acht keer per uur stil voor de trein, die vier keer richting station Doetinchem rijdt en vier keer in de richting van Arnhem. 

,,In de praktijk komt het erop neer dat de Europaweg door de spoorwegovergang per uur ongeveer een kwartier dicht zit’’, zegt Peter Drenth, wethouder van de gemeente Doetinchem. ,,Als de bomen omlaag zijn, stokt het verkeer beide kanten op. Een tunnel voor de Europaweg zou een heel mooie oplossing zijn. Dit is een belangrijke stap voor betere doorstroming en betere veiligheid.’’

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek