Volledig scherm
Een medewerker loopt met een metaaldetector rond tijdens de werkzaamheden aan de speeltuin aan de Bijvank in Dinxperlo. Archieffoto: Theo Kock © DE GELDERLANDER

Oorlogsgranaat gevonden in asbestspeeltuin in Dinxperlo

DINXPERLO - Tijdens opruimwerkzaamheden in de zogenoemde asbestspeeltuin aan de Bijvank in Dinxperlo is vrijdagochtend een granaat uit de Tweede Wereldoorlog aangetroffen. 

Medewerkers van de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) hebben de granaat naar een speciaal daarvoor ingerichte ploflocatie gebracht aan de Sondernweg in Aalten.

De grond onder de speeltuin wordt deze weken afgegraven, omdat er asbest in aangetroffen is. Eerder was al bekend dat er mogelijk ook explosieven in de grond lagen uit de Tweede Wereldoorlog. Het gebied is tijdens de oorlog flink getroffen door bombardementen. Tijdens het schoonmaken van de grond loopt daarom altijd iemand met een metaaldetector mee. Ook is de graafmachine extra beveiligd.

De granaat die vrijdagochtend gevonden is, is een 'klein' exemplaar. Het is overigens wel de eerste granaat die daar aangetroffen is.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek