Op zoek naar sporen van het verdwenen Huis Sinderen

VideoSINDEREN - Willem Meijerman fietste als kind al langs de plek van het verdwenen Huis Sinderen. Nu schreef hij er, met anderen, een boek over. 

Willem Meijerman bij de Antoniuskapel bij Sinderen. Hier vlak in de buurt stond Huis Sinderen. Foto's Jan van den Brink
Volledig scherm
Willem Meijerman bij de Antoniuskapel bij Sinderen. Hier vlak in de buurt stond Huis Sinderen. Foto's Jan van den Brink © Jan Ruland van den Brink

Staande bij de Antoniuskapel, in het buitengebied bij Sinderen, hoef je niet veel moeite te doen om het verleden tot leven te wekken. Daar, waar nu boerderij Den Huusboer ligt, lag Huis Sinderen, plaatselijk ook bekend als Kasteel Sinderen.

De oprijlaan en een deel van de slotgracht liggen er nog. Iets verderop ligt een witte boerderij, en daar nog één. Beiden zijn gebouwd met materialen van het kasteel, na de sloop in 1875.

De kapel zelf hoorde niet bij het kasteel, maar is daar wel onlosmakelijk mee verbonden. Alleen al door de grafkelder van de familie Ruebel, de laatste bewoners van het kasteel. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek