Volledig scherm
Doeke Bekius.

Oud-burgemeester Bekius overleden

HAART - Doeke Bekius, oud-burgemeester van de oude gemeente Aalten, is zaterdag 8 juni overleden. Bekius was van 1976 tot 1987 burgemeester van Aalten. Hij is 90 jaar geworden.

Bekius werd op 14 november 1922 geboren in het Friese Gauw. Hij was burgemeester in Westdongeradeel en Kolummerland en Nieuwskruisland voor hij in 1976 burgemeester in Aalten werd. Dat bleef hij tot zijn pensionering in 1987.

Na zijn pensioen bleef hij in de Aaltense buurtschap Haart wonen. Aaltens raadslid Henk Meerdink herinnert Bekius als ‘heel gedreven’ burgemeester. „Een echte burgervader. Hij luisterde goed naar de mensen en als hij wat voor ze kon betekenen, deed hij dat.”

Ouderen

Volgens Meerdink is het aan Bekius te danken dat in Bredevoort een voorziening voor ouderen behouden bleef. „Hij heeft in Den Haag meer dan eens gelobbyd voor de restauratie van Sint Bernardus. Dat was zijn kindje.”

Doeke Bekius wordt vrijdag 14 juni na een afscheidsdienst in de Ludgerkerk in Aalten in Gauw begraven.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek