Volledig scherm
Marloes Wesselink in het Holland Heineken House in het Koreaanse Gangneung. © Sander Stoepker

Oud-Doetinchemse houdt Holland Heineken House draaiende in Korea

GANGNEUNG/ DOETINCHEM - Marloes Wesselink is één van de mensen die het Holland Heineken House draaiende houdt tijdens de Olympische Spelen in Zuid-Korea. De oud-Doetinchemse zorgt voor beveiliging, de juiste kleding, regelt de voorzieningen voor artiesten en coördineert de huldigingen van sporters die een medaille hebben gewonnen.

De officiële titel van de 30-jarige Wesselink, bekend als voormalig top-beachvolleybalster, luidt 'facilitair producent'. Het betekent dat zij en haar team zo'n beetje alle zaken op de achtergrond goed regelen, zodat het Holland Heineken House 'aan de voorkant' soepel draait. ,,Dat loopt uiteen van het aansturen van vrijwilligers tot het laten maken van de tegels voor medaillewinnaars tijdens de huldiging’’, vertelt Wesselink vanuit Gangneung, waar het Holland Heineken House staat.

Vracht aan medailles

Met de vracht aan medailles die Team NL de afgelopen dagen al won (elf in totaal na het goud van Jorien ter Mors vandaag), heeft Wesselink nog niet stil gezeten. ,,Elke dag één of meer medailles, dat is natuurlijk super. Want de prestaties hebben wij als één van de weinige dingen niet in de hand’’, weet Wesselink, die tot haar 17de in Doetinchem woonde en nu alweer tien jaar Scheveningen als woonplaats heeft.

De oud-Achterhoekse hoopt nog even druk te blijven, te beginnen morgen met de 10 kilometer in de schaatsarena, op een paar kilometer van het Holland Heineken House in Gangneung. Met een beetje geluk worden dan Sven Kramer en Jorrit Bergsma gehuldigd. En kan Wesselink weer een gouden én zilveren tegel laten maken.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek