Volledig scherm
Bertina Mulder © PR / Fleur Joesten

Oud-Winterswijkse schrijft thriller over marsmissie

WINTERSWIJK - De in Winterwijk geboren en getogen Bertina Mulder presenteert op donderdagavond 8 maart haar psychologische thriller De Rode Magneet in de brasserie van Waanders In de Broeren in Zwolle. In haar boek onthult ze de verborgen dillema’s van een bemande reis naar Mars.

,,Het zijn vooral de psychologische, fysieke en ethische aspecten van de Marsreis die in het verhaal een hoofdrol spelen’’, vertelt de tegenwoordig in Emst woonachtige Bertina Mulder. ,,Ik wil hiermee een discussie losmaken over wat het eigenlijk betekent om mensen naar Mars te sturen. De eerste bemande vlucht van SpaceX staat immers al gepland in 2024.’’

Marsreis

In De rode magneet neemt Mulder de lezer mee op deze eerste bemande Marsreis. Vier astronauten, twee mannen en twee vrouwen, vertrekken naar de verre planeet om er een nieuwe kolonie te starten. De mensen op aarde volgen de ontwikkelingen via een commercieel tv-programma. Beelden worden gemanipuleerd om de kijkcijfers hoog te houden, tegenstanders van de kolonisatie komen in opstand.

Experts

Bertina Mulder vond inspiratie voor haar boek in de Marsmissies die op dit moment worden voorbereid door NASA, SpaceX, ESA en Mars One en liet zich gedurende anderhalf jaar uitgebreid door experts voorlichten over alles wat er komt kijken bij een Marsreis.

De rode magneet is vanaf 9 maart verkrijgbaar in de (online) boekhandel. Op donderdagavond 8 maart vindt de presentatie plaats in de brasserie van boekhandel Waanders In de Broeren in Zwolle. Aanvang: 19.00 uur. 

Toegang is gratis, aanmelden kan via info@bertinamulder.nl. Meer info: www.bertinamulder.nl.

Volledig scherm
Cover boek De Rode Magneet © PR
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek