Fons Gerritsen uit Kilder voor zijn schuren met asbestdaken.
Volledig scherm
PREMIUM
Fons Gerritsen uit Kilder voor zijn schuren met asbestdaken. © DE GELDERLANDER

Ouderen in Achterhoek in financiële problemen door asbestdaken

DOETINCHEM - Voor 1 januari 2024 moet asbest van de daken. Dat wordt een heidense klus in de Achterhoek waar het buitengebied vol staat met het ooit geliefde, maar nu verboden materiaal.

Een jonge vrouw loopt het erf op bij de boerderij tussen Doetinchem en Kilder. ,,De oplossing voor het probleem'', zegt Annie Gerritsen (73) terwijl ze vanuit de woonkamer naar de vrouw kijkt. De bezoekster heeft belangstelling voor één van de drie huizenkavels die vrijkomt als de boerderij - woonhuis met vijf schuren - wordt afgebroken. De sloop is onderdeel van een rekensom die ertoe moet leiden dat Annie en haar man Fons (75) van 1.700 vierkante meter asbestdak afkomen die nu op de drie schuren zitten. En dat ze op deze plek voor zichzelf een nieuw huis kunnen bouwen.  

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek